Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Moda primaverii – bicicletele I’Velo

Bicicletele I’Velo au devenit deja o moda in marile orase ale Romaniei, ele fiind din ce in ce mai des intalnite, nu doar pe aleile parcurilor, ci si pe strada. In primele opt zile de la inaugurare, programul I’Velo 2012, organizat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, a avut deja 1690 de utilizatori.

Cele trei centre de bike-sharing deschise pana acum functioneaza in Bucuresti (Parcul Herastrau), in Timisoara (Parcul Justitiei) si in Brasov (Centrul Civic).

Fiecare dintre ele are la dispozitie cate 100 de biciclete noi, marca DHS, special concepute pentru proiectul I’Velo.

Ca si in alti ani, cei mai numerosi utilizatori ai bicicletelor galbene au fost, pana acum, bucurestenii. Centrul de inchiriere din zona Explo Flora, deschis acum opt zile, a avut pana acum 1518 de clienti, dintre care 1216 cu plata si 302 in mod gratuit (copii pana la 16 ani si pensionari).

Bucurestenii au vrut sa testeze noile biciclete I’Velo chiar si pe ploaie, centrul din Herastrau avand, ieri, in ciuda vremii nefavorabile, 135 de utilizatori.

Marea noutate a programului I’Velo o reprezinta deschiderea punctului de bike-sharing de la Timisoara, care a avut, in sase zile, 124 de utilizatori.
“Asteptarile noastre legate de Timisoara au fost confirmate. Centrul din Parcul Justitiei a fost solicitat in mod constant in fiecare zi, devenind deja cunoscut in randul timisorenilor”, a declarat, pentru Green Report, Razvan Nastase, managerul proiectului de bike-sharing.

La randul lui, centrul de la Brasov, deschis vineri dimineata, a avut, pana duminica seara, 48 de clienti.

“Sezonul I’Velo a inceput cu rezultate bune si in 2012. Bucurestiul continua sa confirme faptul ca bicicletele devin an de an tot mai indragite, atat pentru agrement cat si ca mijloc de transport alternativ. Ne bucura si reactia timisorenilor, care au la dispozitie, pentru prima oara in acest an, un centru I’Velo”, a declarat, pentru Green Report, Corneliu Belciug, coordonator de programe Green Revolution.

I`Velo, cel mai mare program de bike-sharing din Romania

I’Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing, fiind lansat de Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010.

Anul trecut, bicicletele I’Velo au fost puse la dispozitia locuitorilor din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi, in perioada martie – octombrie 2011, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend, in intervalul orar 10.00 – 20.00.

6 milioane de kilometri parcursi in numai un an

In perioada 2010-2011, romanii au petrecut pe bicicletele I’Velo peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri.
Prin utilizarea transportului ecologic, pe doua roti, in locul autovehiculelor, romanii au facut o economie de peste 800 de tone la dioxidul de carbon emis in atmosfera.

De asemenea, proiectul a creat 70 de locuri de munca, iar marca a avut 5 milioane vizualizari si 500 de aparitii in mass-media romanesti si internationale.

Bicicletele I’Velo au fost folosite de peste 2500 de persoane la 32 de evenimente (Noptile Institutelor, Galeriilor, Bibliotecilor, Bucharest Summer University, Peninsula, Best’fest, Recicloniada, Let’s do it Cluj, Cursa ratustelor Oradea etc).

Partenerii I’Velo

Programul I`Velo, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Mihai Diac

Citeste si:

Bucurestenii iau cu asalt bicicletele I’Velo

spot_img

Ultimele știri