Moratti: Dorim sa incepem cat mai repede proiectul eolian din Dobrogea, urmarim ce alte proiecte putem derula

Dupa ce a decis sa investeasca intr-un parc eolian in Dobrogea, Saras, compania condusa de presedintele FC Internazionale Milano, Massimo Moratti, analizeaza acum oportunitatea de a dezvolta in Romania si alte astfel de proiecte, relateaza Mediafax.

"Proiectul din Dobrogea este la primii pasi, insa dorim sa il incepem cat mai repede. Asta demonstreza ca avem dorinta de a face ceva, altfel nu am fi venit in tara dumneavoastra. Pe masura ce timpul trece, vom vedea ce alte proiecte am putea derula aici", a declarat Moratti, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Ambasada Italiei la Bucuresti, cu ocazia zilei Italiei.

Potrivit lui Moratti, proiectul eolian din Dobrogea va avea, intr-o prima faza, o capacitate proiectata de circa 100 MW, care va creste pe masura dezvoltarii investitei.

Saras, companie detinuta de familia Moratti si condusa de Massimo Moratti, are in dezvoltare in Dobrogea proiecte de productie a energiei in turbine eoliene de aproximativ 160 MW, conform unor surse din piata energiei citate de Mediafax.
Moratti s-a intalnit la Bucuresti cu presedintele Traian Basescu, presedintele Senatului, Mircea Geoana, si cu ministrul Economiei, Ion Ariton.

Compania Saras detine 15% din capacitatea de rafinare a petrolului din Italia si are activitati si in sectorul gazului natural lichefiat.

Totodata, Saras detine capacitati de productie a energiei electrice care livreaza o cantitate de 4 TWh pe an, echivalentul a 7% din productia anuala a Romaniei, precum si fabrici de productie a biodieselului cu o capacitate de 200.000 de tone.

spot_img

Ultimele știri