James Cameron: Reciclarea nu e suficienta pentru a salva planeta

Reciclarea nu este suficienta pentru a salva planeta si este nevoie sa fii in permanenta informat pentru a proteja mediul, a declarat realizatorul filmului ”Avatar”, James Cameron.

Intr-un interviu acordat MSNBC, celebrul regizor a transmis un mesaj tinerilor preocupati de starea mediului si care vor sa faca ceva pentru a proteja natura.  

”Uitati de reciclare si restul. Ar trebui sa stim toti pana acum ca trebuie sa facem asta. Cel mai bun lucru este sa fim informati, sa citim carti, sa intelegem care sunt mizele…Invatati mai mult despre politicile publice pentru ca populatia poate influenta liderii politici sa ia masurile necesare”, a explicat Cameron.

El s-a aratat ingrijorat de situatia actuala din America, unde oamenii sunt din ce in ce mai dezinteresati de peroblemele de mediu. In contextul in care americanii se lupta in prezent cu efectele recesiunii si cu problemele financiare, mediul este taiat de pe lista de prioritati.

In opinia lui Cameron, tinerii americani ar putea influenata insa atitudinea generala. ”Ei stiu ca aceasta este lumea pe care o vor mosteni”, a aratat regizorul.

Apelul lui james Cameron in privinta protectiei naturii este binecunoscut, si teme privind acest aspect au aparut frecvent in filmele lui, culminand cu ”Avatar”, care a transmis un semnal de alarma privind protectia populatiilor indigene si economisirea resurselor.

In trecut, Cameron a gasit timp, intre turnarile filmelor sale, pentru a protesta impotriva defrisarilor din Brazilia, pentru participarea la evenimente de strangere de strangere de fonduri pentru mediu si pentru a fonda cel mai sustenabil studio de film, Lightstorm Entertainment.

Foto: ecorazzi.com

Raluca Petrescu
 

spot_img

Ultimele știri