Kiseleff – bulevardul pietonilor

Pietonii si biciclistii bucuresteni vor avea si in acest week-end exclusiv la dispozitia lor unul dintre cele mai mari bulevarde ale Capitalei.

Potrivit Primariei Capitalei, circulatia auto va fi inchisa pe Bulevardul Kiseleff, intre intersectia cu Str. Mincu si Piata Victoriei, incepand cu aceasta seara, ora 22.00, si pana duminica, 8 august, la ora 14.00.

Traficului auto a fost interzis in acest interval pentru ca bucurestenii sa aiba la dispozitie un bulevard pietonal pentru praticarea sporturilor de vara in aer liber, prin proiectul ”Via sport”. Astfel, pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Victoriei si intersectia cu str. Ion Mincu au fost amenajate terenuri de baschet, de tenis de picior si de badminton, precum si mese de ping-pong si de fusbal.

Proiectul, care face parte din Campania “Capitala Creste Verde”, a inceput in data de 17 iulie si s-a desfasurat in fiecare weekend. Duminica, 8 august, va fi ultima zi in care bucurestenii vor putea face sport pe Soseaua Kiseleff.

Potrivit unui comunicat remis de Primaria Capitalei, echipamentele sportive de pe Kiseleff vor fi donate dupa finalizarea proiectului unor scoli bucurestene.

Bicicletele iau locul masinilor

Proiectul ”Via Sport” este o initiva Eventness in parteneriat cu Primaria Capitalei, care promoveaza sanatatea prin miscare, transformand o artera intens circulata intr-o zona pietonala, dedicata sportului in aer liber.

Una dintre cele mai aglomerate bulevarde din Capitala se va transforma astfel intr-o locatie neconventionala pentru petrecerea timpului liber. Bucurestenii vor avea la dispozitie si in acest week-end 650 de metri patrati in care se pot distra in cele sase zone dedicate sportului:

• Zona baschet (6 panouri cu teren de 10 m)
• Zona tenis cu piciorul (3 terenuri)
• Zona tenis de masa (10 mese)
• Zona fusbal
• Zona badminton (4 terenuri)
• Pista biciclisti (1,3 km)

 

spot_img

Ultimele știri