Laszlo Borbely: Statii de incarcare pentru masinile electrice, in mall-uri

„In UE exista putine tari pe ale caror strazi circula masini electrice. Am constatat cu surprindere acest lucru si, de aceea, daca facem eforturi pentru a sustine investitiile in masini electrice, putem sa fim in fata“, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, in cadrul conferintei “Cresterea Economica Verde – premise pentru dezvoltarea durabila”, organizata de ministerul de resort in colaborare cu Institutul European din Romania.

Referitor la sustinerea investitiilor in automobilismul electric, ministrul Mediului a precizat ca o problema importanta care trebuie rezolvata este cea a infrastructurii, Ministerul Mediului fiind, in acest sens, in discutii cu diversi parteneri, printre care si Renel.

„Deocamdata statii de incarcare a bateriilor urmeaza sa fie infiintate in mall-uri, urmand ca dupa aceea sa dezvoltam si alte tipuri de proiecte-pilot“, a declarat pentru "Green Report" Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely a subliniat faptul ca vor fi acordate vouchere cumparatorilor de masini electrice – institutii publice sau persoane fizice. Voucherele vor avea o valoare de 25% din pretul masini, suma care nu va depasi insa 5.000 euro.

Ministrul Mediului a adaugat ca, in conformitate cu directivele europene prezentate in Cartea Alba a Transporturilor, jumatate din totalul masinilor vor fi hibrid sau electrice si in Romania, pana in 2030. De asemenea, Romania are in vedere si o strategie prin care vor fi interzise masinile poluante in centrul marilor orase, dupa exemplul unor state europene.

Cei care vor sa-și cumpere masini electrice vor avea dous posibilitati. Prin programul Rabla, cu o prima de casare de 5.400 de euro sau vor beneficia de o reducere de 5.000 de euro, din Fondul de Mediu al Ministerului.

Sursa foto: businessmagazin.ro

Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri