Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ne apropiem vertiginos de o incalzire globala dezastruoasa

Schimbarile climatice si efectele lor se produc mai repede decat au anticipat oamenii de stiinta, anunta un grup de conservationisti facand apel la guverne sa ia masuri imediate la urmatoarea conferinta a Natiunilor Unite care va avea loc in Polonia, informeaza Earth Times.

„In momentul de fata suntem martorii consecintelor devastatoare ale incalzirii climei care ne asteptam sa se intample abia dupa mai multe decenii”, a spus Kim Carstensen, din cadrul World Wide Fund For Nature (WWF).
Kim Carstensen a facut apel la guvernele care vor participa la Conferinta ONU pe schimbari climatice care va avea loc saptamana viitoare in Poznan, Polonia, sa ia masuri urgente de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. Reprezentanta WWF avertizeaza ca daca aceste masuri nu vor fi luate, temperaturile globale vor creste cu 2 grade Celsius, o astfel de incalzire avand consecinte devastatoare.

Cercetarile efectuate de expertii WWF arata ca o astfel de crestere a temperaturii planetei ar cauza topirea calotelor glaciare din regiunea arctica si topirea Groenlandei, conducand la cresterea nivelului marilor si la alte mari probleme pentru milioane de oameni din intreaga lume.
Deja cresterea temperaturilor cu putin sub 1 grad Celsius a schimbat drastic oceanul Arctic si a redus ingrijorator nivelul ghetii.

Emisiile de gaze cu efect de sera rezultate din activitatile umane de ardere a combustibilului fosil au crescut cu 400% in ultimul deceniu, comparativ cu precedentul, in timp de capacitatea de captare a carbonului in oceane a inceput sa scada treptat, potrivit WWF.
                                               

spot_img

Ultimele știri