Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Nemirschi vrea sa-l demita pe Mihai Toti din cauza amanarii programului Casa Verde

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a inaintat aseara Primului Ministru Emil Boc propunerea de revocare din functie a presedintelui Administratiei Fondului pentru Mediu, Mihai TOTI, informeaza Serviciul de Relatii Publice al Ministerului Mediului.

Nicolae Nemirschi a dat ca motiv al revocarii nerespectarea termenului de publicare a listei instalatorilor validati din cadrul programului Casa Verde, conform Ordinului Ministrului Mediului nr. 1632 din 24.12.2008. Anuntul ca programul Casa Verde a fost amanat a fost facut ieri in cadrul unui conferinte de presa sustinute de Nicolae Nemirschi.

Desi in cursul zilei de ieri trebuia publicata lista cu firmele validate pentru programul Casa Verde, ministrul Mediului si presedintele Fondulu de Mediu, Mihai Toti, au anuntat ca acest lucru nu este posibil, motivul principal fiind bugetul care inca nu este aprobat de Guvern.

“Este o joaca! Din punctul meu de vedere, acest program nu a fost suficient de bine gandit”, a declarat Nemirschi. Acesta a mai precizat ca programul va fi discutat in Guvern si ca se va incerca rezolvarea problemelor administrative si revenirea asupra ghidului cetateanului.

Ministrul a mai asigurat ca discutia in Guvern va avea loc cat de curand posibil, dar are mari semne de intrebare cu privire la rezolvarea problemelor care momentan tin pe loc programul.

Programul, derulat de ministrul Mediului, presupune finantarea persoanelor fizice pentru proiecte de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului. Casa Verde este deja la a doua amanare. Pana acum, dintre cele 1.957 de dosare depuse de catre companii, 367 au fost selectionate, dar raman in asteptare.  

 

 

 

spot_img

Ultimele știri