Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Nicolae Nemirschi: Povestea cu pescuitul industrial in Delta Dunarii se va termina

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat vineri la Constanta, ca in doua-trei saptamani va fi emisa o ordonanta de guvern prin care va fi interzis pescuitul industrial in Delta Dunarii, anunta Agerpres.

Dupa ce, initial, a spus ca a ‘si castigat o batalie’ referitor la Delta Dunarii, fara sa vrea sa dea amanunte, Nicolae Nemirschi a adaugat ca are ‘o confirmare destul de clara ca povestea cu pescuitul industrial in Delta Dunarii se va termina’.

‘Am solicitat chestiunea asta si am un gentleman-agreement cu ministrul Agriculturii, prin care nu se va mai putea pescui industrial in rezervatie’, a afirmat ministrul Mediului. Acesta a precizat ca ‘Guvernul va incepe sa recontureze rezervatia asa cum trebuie sa fie ea, un monument UNESCO, asa cum sunt cele asemanatoare in toata lumea, fara ca localnicii sa fie afectati’. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a spus ca ‘lucrurile sunt insa grele acolo’. ‘Sunt concesiuni de la Consiliul Judetean, nu se pot face lucrari, sunt culturi, terenuri agricole scoase din circuit, Delta este un capitol separat’, a afirmat demnitarul. Acesta a declarat ca noul act normativ privind interzicerea pescuitului industrial in Delta Dunarii ‘va iesi’ peste doua-trei saptamani, doar dupa ce vor fi parcurse anumite proceduri care trebuie respectate.

spot_img

Ultimele știri