Nokia C6, mobilul cu cel mai mic impact asupra mediului. Vezi topul telefoanelor verzi

Nokia C6 a fost desemnat telefonul mobil cu cel mai redus impact asupra mediului de catre publicatia GoodGuide, ce ofera informatii despre eficienta energetica si performanta produselor si companiilor.

In cadrul clasamentului, telefonul cel mai nociv pentru mediu s-a dovedit a fi BlackBerry Bold 9650 Smartphone.

Cercetatorii de la GoodGuide, in mare parte profesori ai Universitatii California din Berkeley, au analizat 576 de telefoane pentru a descoperi care sunt cele mai verzi.

Potrivit realizatorilor topului, cei mai multi consumatori isi aleg telefonul in functie de aspect si optiuni si acorda prea putina atentie impactului asupra mediului sau impactului social pe care il au aceste produse.

Aceste implicatii sunt insa foarte importante si se refere la consumul energetic al aparatelor, materialele folosite la constructia lor, conditiile de munca ale muncitorilor care le-au fabricat si durata de viata a telefoanelor, precum si ce se intampla cu ele dupa ce sunt scoase din uz.

Cele mai apreciate telefoane mobile au incarcatoare eficiente energetic si sunt fabricate din materiale speciale, cu impact redus asupra mediului. Sunt concepute de companii care implementeaza practici verzi de productie si programe de recuperare si reciclare.

Telefoanele cel mai putin votate nu au caracteristici de protectie a mediului notabile si sunt facute de companii care nu sunt axate pe reducerea impactului asupra mediului si din punct de vedere social.

Clasamentul celor mai verzi telefoane:
1. Nokia C6 Cell Phone  
2. Samsung Blue Earth Mobile  
3. Motorola Citrus Cell Phone 
4. Palm Pixi Smartphone 
5. Sony Ericsson Naite Greenheart Cell Phone

Telefoanele cu cel mai mare impact asupra mediului:

1. BlackBerry Bold 9650 Smartphone
2. LG 160 Cell Phone 
3. Gamin-Asus Garminfone 
4. Casino G’zOne Brigade Cell 
5. Sharp STX-2 Smartphone 

Raluca Petrescu
 

spot_img

Ultimele știri