Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Noua zone de protectie pentru tigrii siberieni in China

China va constri noua zone de protectie in provinciile Jilin si Heilongjiang din nord-estul tarii pentru conservarea tigrului siberian, informeaza China Daily.

Toate cele noua zone se afla la granita Chinei si Rusiei intre China si Coreea si acopera o suprafata de 38.000 de kilometri patrati. Expertii sustin ca aici exista suficiente paduri si prada pentru tigrii siberieni.

Desi erau destul de raspanditi, tigrii siberieni sunt, in prezent, aproximativ 20 la numar in zona din cauza defrisarilor si braconajului. In Rusia, insa, populatia de tigri siberieni este de intre 430 si 500 exemplare.

In cele noua zone de protectie, tigrii isi pot stabili habitatul si se pot reproduce, sustin expertii World Wide Fund for Nature (WWF), Wildlife Conservation Society (WCS) si Administratia Forestiera de Stat. Acestia apreciaza ca pana in 2022, numarul tigrilor siberieni din China va creste la 40.

Cele noua zone vor fi Huichun-Wangqing-Dongning-Suiyang, Muntii Changbai, sudul Muntilor Zhangguangcai, Muleng, Huadian, nordul Muntilor Zhangguangcai, Baishan-Tonghua-Ji’an, Lushuihe-Dongjiang si Jingyu-Jiangyuan.

spot_img

Ultimele știri