Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Nunta regala a produs 140 de tone de gunoi pe strazile Londrei

Nunta regala dintre William si Kate a lasat vineri aproximativ 140 de tone de gunoi pe strazile Londrei, relateaza BBC, citata de Mediafax

130 de maturatori au asigurat curatarea zonei dupa ceremonie – au fost cu 100 mai multi decat de obicei. Acestia au strans aproximativ 140 de tone de gunoi, inclusiv mizeria lasata de cei 150 de cai din Cavaleria Marii Britanii, care au defilat in cadrul ceremoniei. 

Nunta regala a crescut semnificativ consumul de electricitate, fiind vineri urmarita de milioane de telespectatori din 180 de tari din intreaga lume.  

In Marea Britanie audienta pe BBC si ITV a fost de 24 de milioane de persoane. Potrivit statisticilor nationale, cererea de energie electrica a crescut, dupa ceremonia religioasa, fiind echivalentul unui milion de ceainice care fierb.

Pe strazile Londrei au fost aproximativ un milion de oameni care au venit sa vada ceremonia. 

2 milioane de carnaciori pentru petrecareti

Rochia miresei a fost cel mai bine pastrat secret al zilei. Rochia din matase ivoire, cu broderie manuala, a avut o trena de 2,7 metri, mai scurta decat trena de 7,6 metri a printesei Diana. Fiecare motiv brodat a fost cusut manual si fiecare lucrator a trebuit sa se spele pe maini la fiecare 30 de minute, pentru a lasa rochia fara pata. 

In tara au avut loc mii de petreceri stradale, deoarece ziua de vineri a fost una libera pentru britanici.
Potrivit Tesco, vanzarea de vin si sampanie a crescut semnificativ in aceasta perioada. Reprezentantii Marks and Spencer au declarat ca vanzarea de copane de pui s-a dublat, intr-o saptamana, la un milion de bucati, iar petrecaretii au cumparat doua milioane de carnaciori. 

Potrivit Daily Mail, nunta regala i-a facut pe parintii lui Catherine Middleton sa cheltuiasca nu mai putin de 250.000 de lire sterline. Potrivit publicatiei britanice, doar camerele inchiriate la un hotel de lux de langa Buckingham a costat 85.000 de lire. Cerceii de diamant ai lui Kate au costat 15.000 de lire, in timp ce familia miresei a platit 10.000 de lire pentru petrecerea de la Buckingham si inca 25.000 de lire pentru doua petreceri la hotel.

Raluca Petrescu
 

Cititi si:

Nunta regala din Marea Britanie va genera de 10 ori mai multe gaze de sera decat Palatul Buckingham intr-un an

spot_img

Ultimele știri