Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

O noua specie de carnivore a fost descoperita in Madagascar

O noua specie de carnivore a fost descoperita in Madagascar de o echipa de cercetatori din cadrul grupului Durrell Wildlife Conservation, anunta BBC News.

Creatura se aseamana cu o mangusta si a fost gasita in apropierea lacului Alaotra, cel mai mare din Madagascar.

Habitatul sau este amenintat de speciile invazive si de poluare, iar cercetatorii sunt de parere ca acest carnivor ar putea fi unul dintre cele mai periclitate mamifere din lume.

„Descoperirea unei specii de mamifer este neobisnuita, cat despre descoperirea unei specii de mamifer carnivor, aceasta este si mai neobisnuita”, a declarat Paula Jenkins, membra a echipei de cercetatori.

Specie incredibil de rara

Zoologii au comparat creatura cu ruda sa apropiata, salanoia durrelli, mamifer specific Madagascarului, confirmand apoi ca este vorba de o specie noua, ce difera putin de cea deja cunoscuta la marimea si forma labelor. „Este o creatura incredibil de rara”, a subliniat Jenkins.

Potrivit cercetatorilor, noul carnivor este intalnit doar in imprejurimile lacului Alaotra din Madagascar, deci traieste intr-o zona foarte restransa si vulnerabila.

Despre comportamentul si biologia animalului nu se stiu prea multe, mai spun zoologii. Ei stiu doar ca se aseamana bine cu o mangusta si ca este adaptata in mod special mediului acvatic sau semiacvatic.

„Presupunem ca se hraneste cu pesti si mamifere mici din lac si, daca este un fel de mangusta care prinde pesti, este un lucru foarte neobisnuit”, a mai spus Jenkins.

Sorina Covrig
Foto: bbc.co.uk

spot_img

Ultimele știri