Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

O proteina din pielea broastelor poate trata cancerul, au descoperit cercetatorii

Cercetatorii de la Universitatea Queens din Belfast au descoperit proteine in pielea broastelor care pot fi utilizate la tratarea cancerului, diabetului, la prevenirea atacurilor vasculare cerebrale si ii ajuta pe pacientii care au suferit un transplant, toate acestea prin reglarea cresterii vaselor sanguine. In urma procesului de extractie a acestor proteine broastele nu patesc absolut nimic, sustin oamenii de stiinta, si apoi sunt eliberate.

In urma studiului, condus de profesorul Chris Shaw de la Universitatea Queens, cercetatorii au identificat doua proteine, sau peptide, care pot fi folosite intr-un mod controlat pentru reglarea angiogenezei – procesul prin care vasele de sange cresc in organism. Descoperirea ofera posibilitatea dezvoltarii unor noi tratamente pentru mai mult de 70 de boli grave, care afecteaza peste un miliard de oameni din intreaga lume, scrie Medicalxpress.com.

Proteinele se gasesc in secretiile de pe pielea broastei de copac Waxy Monkey si a Izvorasului cu burta rosie (Giant Firebellied Toad). Oamenii de stiinta prind aceste broaste, extrag cu grija secretiile si le elibereaza inapoi in salbaticie. Broastele nu patesc nimic in timpul procesului.

"Proteinele pe care le-am descoperit au abilitatea de a inhiba sau de a stimula cresterea vaselor de sange. Prin oprirea angiogenezei si inhibarea cresterii vaselor de sange, proteina de la broasca Waxy Monkey are potentialul de a ucide tumorile canceroase. Majoritatea tumorilor canceroase pot creste doar pana la un anumit punct inainte de a avea nevoie ca vasele de sange sa fie mai mari pentru a alimenta tumoarea cu oxigen si nutrienti vitali. Oprirea cresterii vaselor de sange stopeaza dezvoltarea tumorilor si, in cele din urma, tumoarea dispare. Acest lucru are potentialul de a transforma un cancer terminal intr-unul cronic", a declarat profesorul Shaw.

Foto: wikipedia.org

spot_img

Ultimele știri