Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

ONG-uri: ”Elena Udrea propune uciderea in masa a maidanezilor”

Peste 50 de asociatii pentru protectia animalelor din intreaga tara condamna planurile ministrului Turismului, Elena Udrea, de a rezolva problema cainilor maidanezi dupa modelul american, acuzand ca acesta inseamna “ucidere in masa”.

Udrea a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca PDL va rezolva problema cainilor fara stapani prin eutanasierea acestora daca nu sunt adoptati in 14 zile de la momentul prinderii si stimularea adoptiilor, oferind servicii medicale gratuite in clinici veterinare.

De asemenea, Udrea a acuzat ONG-urile ca nu ofera solutii de rezolvare a problemei cainilor strazi, ci blocheaza autoritatile.

“Nu societatea civila blocheaza autoritatile, ci autoritatile blocheaza de trei ani de zile un proiect de lege elaborat in colaborare cu societatea civila, proiect care ar fi rezolvat, prin sterilizare, identificare, inregistrare, returnare, problema cainilor fara stapan”, au replicat cele 55 de ONG-uri semnatare ale comunicatului de protest, care au calificat declaratiile Elenei Udrea drept ”calomnioase si iresponsabile.

Printre ONG-urile semnatare se numara Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA), Vier Pfoten, Romania Animal Rescue (RAR), Fundatia ”Arca lui Noe” si alte zeci de organizatii din judetele Dambovita, Arges, Cluj, Olt, Suceava, Hunedoara, Alba, Botosani si Mures.

40 de milioane de euro risipiti pe solutii crude si ineficiente

Acestea au acuzat autoritatile ca au „ingropat 40 de milioane de euro din bani publici in <solutia> falimentara, cruda si stupida a omorarii fara sfarsit”.

„Consideram ca <promisiunea si asigurarile> ministrului turismului nu sunt decat fabulatii electorale care frizeaza ridicolul, denota o ignoranta totala in chestiunea gestionarii cainilor fara stapan si a bunastarii animalelor si mascheaza in realitate interesele mai multor primari PDL dependenti de veritabila <industrie> creata in jurul cainilor fara stapan”, au mai precizat organizatiile.

Potrivit ONG-urilor, modelul american despre care a vorbit Udrea este acelasi lucru cu modelul romanesc implementat in 2001 si esuat dupa opt ani, cu mii de animale ucise si zeci de milioane de euro cheltuite.

„Niciun <import> al vreunui <model> de gestionare bazat pe uciderea in masa nu e de natura sa garanteze <respectarea normelor internationale de protectie a animalelor>, pe de o parte pentru ca uciderea unor animale sanatoase nu are nicio legatura cu protectia lor si, pe de alta parte pentru ca majoritatea adaposturilor primariilor au fost si sunt adevarate <statii> de exterminare, iar serviciile de hingherit sunt campioane ale incalcarii normelor de protectie a animalelor”, au mai precizat ONG-urile.

Protectia animalelor, inexistenta in platforma politica a PDL

“Garantia ca tara nostra respecta normele internationale prinvind protectia animalelor, pe care o doreste d-na Elena Udrea, ar trebui sa vina in primul rand dintr-o legislatie viabila la nivel national, din aplicarea legislatiei europene privind bunastarea animalelor, din initative politice care sa se bazeze pe principiile protectiei si nu uciderii animalelor fara stapan. Declaratia d-nei Elena Udrea este cu atit mai surprinzatoare cu cat in platforma de guvernare a partidului pe care il reprezinta aceasta nu exista nici o referire legata de protectia sau bunastarea animalelor“, a declarat Dr. Med. Vet. Anca Tomescu, Coordonator Proiecte, VIER PFOTEN Romania.

Asa cum se arata in “Ghidul privind mamagementul populatiei canine“, publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii: “Pe termen lung, controlul reproductiei este de departe cea mai eficienta strategie pentru managementul populatiei canine”. Totodata, raportul Administratiei pentru Spravegherea Animalelor – Bucuresti (actualmente Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor), arata clar ca prin cheltuirea a 9.000.000 de euro in decurs de 7 ani, pentru omorirea a 144. 339 caini fara stapan, problema nu a fost rezolvata.

 

spot_img

Ultimele știri