100 de zile pana la conferinta de la Copenhaga

Zeci de milioane de oameni reprezentand organizatii de mediu, companii, grupuri religioase sau oameni de stiinta s-au unit in cea mai mare campanie de combatere a schimbarilor climatice. Acestia pun presiune pe guverne sa realizeze un acord global drastic de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera la summit-ul ONU de la Copenhaga din decembrie, informeaza Reuters.

“Timpul se scurge”, a declarat Kumi Naidoo, presedintele Campaniei globale pentru actiune climatica “TckTckTck”, denumire care face referire la sunetul acelor de ceasornic.

Campania va include marsuri si reclame online care sa arate cum sufera oamenii din tarile in curs de dezvoltare sau cum joburile verzi ar putea fi solutia pentru recesiunea economica.

“TckTckTck” a fost lansata cu exact 100 de zile inainte de debutul conferintei de la Copenhaga din 7 decembrie, unde se spera semnarea unui nou acord care sa urmeze protocolului de la Kyoto.

“Suntem foarte ingrijorati de faptul ca negocierile nu sunt acolo unde ar trebui sa fie”, a declarat Naidoo pentru Reuters.

Printre masurile luate in cadrul campaniei se numara instalarea unui ceas cu un ticait foarte zgomotos intr-un hotel din Bonn unde liderii politici din 180 de tari s-au intalnit pentru negocieri climatice.

 

 

spot_img

Ultimele știri