Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

18 specii noi de nevertebrate identificate in Africa

Oamenii de stiinta au descoperit 18 specii noi de nevertebrate, inclusiv paianjeni, melci, milipede, rame si chilopode, potrivit The Telegraph.

Descoperirile au fost facute pe parcursul a opt zile de catre cercetatorii de la Earthwatch, in rezervatia naturala Mkhambathi din Africa de Sud. Oamenii de stiinta avertizeaza ca ecosistemele de acolo sunt in pericol din cauza dezvoltarii proiectelor de infrastructura si a minelor de titan.

Jan Venter, un ecologist de la Eastern Cape Parks, sustine ca alte 18 specii ar putea fi descoperite. Expertii estimeaza ca cele 2 milioane de specii identificate pana in prezent ar putea reprezenta doar 2% din biodiversitatea planetei. Multe dintre speciile neidentificate ar putea trai in Africa de Sud, una dintre tarile cele mai bogate in fauna si flora din lume.

„Descoperirile sunt importante pentru ca subliniaza cat de putine stim despre biodiversitatea noastra, chiar si intr-o tara relativ bine studiata ca Africa de Sud…multe dintre speciile pe care le-am strans par sa fie unice pentru o zona mica din jurul rezervatiei Mkhambathi”, a explicat Michelle Hamer, cercetator la Institutul national pentru biodiversitate din Africa de Sud.

Ea a amintit si ca presiunea dezvoltarii infrastructurii de turism ar putea face ca cele mai multe specii sa dispara inainte de a fi identificate.
„Va conta daca aceste specii dispar? Nu stim sigur, dar stim ca fiecare specie inlaturata rezulta in slabirea ecosistemului”, a adaugat ea.

Speciile recent descoperite sunt in prezent clasificate si descrise de institutele de cercetare din Africa de Sud.

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri