5 milioane de lei pentru energia solara la Targu Mures

12 cladiri din Targu Mures ar putea fi dotate cu panouri solare in cadrul programului "Casa Verde". Printre cladirile vizate se numara internate scolare, centrul social si Casa de Cultura a Tineretului, informeaza Agerpres.

Oficialii Primariei Targu Mures spera ca pana la sfarsitul anului sa se semneze contractul de finantare, urmand ca proiectul sa fie materializat in vara anului viitor. Prin utilizarea energiei verzi municipalitatea spera in reducerea semnificativa a costurilor energiei conventionale, cu pana la 30 la suta.

Primaria Targu Mures a inaintat deja la Ministerul Mediului documentatia pentru inlocuirea si completarea sistemelor care folosesc energia conventionala, cu sisteme care folosesc energii neconventionale.

Sefa Serviciului Strategii si Programe Economice din cadrul Primariei Targu Mures, Dana Ijac, a spus ca proiectul a fost depus in cadrul Programului ”Casa verde”, derulat de Ministerul Mediului prin intermediul Administratiei Fondului pentru Mediu si are o valoare de 5 milioane de lei.

spot_img

Ultimele știri