Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

80% din comunele din Bihor au inchis gropile neconforme

Toate cele 91 de comune din Bihor au sistat depozitarea deseurilor in deponeurile neconforme, dar nu toate au finalizat lucrarile de inchidere a depozitelor, realizate in 73 dintre acestea, adica 80,5%, potrivit Agerpres.

Potrivit directorului coordonator adjunct la Garda Nationala de Mediu Bihor, Calin Mocan, in perioada 4-28 august, echipe mixte, alcatuite dintr-un comisar de mediu, un angajat al Consiliului Judetean Bihor si unul al Agentiei pentru Protectia Mediului Bihor, au controlat cele 91 de primarii ale judetului, precum si cele doua orase care aveau termen de inchidere 16 iulie 2009, Alesd si Beius, pentru a verifica stadiul real al procedurii de sistare a depozitarii si inchidere a depozitelor de deseuri neconforme, concomitent cu asigurarea de servicii de salubritate catre populatie. Din 91 de comune, in 73 s-au finalizat lucrarile de inchidere, alte 14 primarii au realizat lucrarile in proportie de 80%, iar alte patru, doar pe jumatate.

"In orasul Alesd si municipiul Beius, stadiul inchiderii depozitelor neconforme este nesatisfacator existand riscul declansarii procedurii de infringement", a precizat, in conferinta de presa, directorul Mocan. Cei doi operatori vor fi din nou controlati dupa termenul de 16 septembrie, acordat de Garda de Mediu pentru conformare.

Asigurarea cu servicii de salubritate s-a realizat in 72 de comune care au concesionat serviciile catre operatori autorizati, 13 comune sunt in procedura, iar sase primarii nu au incheiat contracte cu operatorii. Pentru neregulile constatate, comisarii Garzii Nationale de Mediu au aplicat amenzi contraventionale a cate 5.000 de lei in cazul a patru primarii – Brusturi, Pietroasa, Popesti si Tauteu.

Foto: National Gepgraphic

spot_img

Ultimele știri