90.000 de panouri solare vor alimenta Florida

Un parc solar cu 90.000 de panouri fotovoltaice din Arcadia, Florida, este al doilea ca marime din stat si va intra in functiune pana la sfarsitul lunii octombrie, anunta Ecofriend.

Reprezentantii companiei Florida Power & Light, dezvoltatorul parcului solar DeSoto, spun ca se asteapta ca instalatia sa produca aproximativ 110 megawati de electricitate, pana la sfarsitul anului 2010.

Construit in mai putin de un an, parcul DeSoto va folosi cele 90.000 de panouri solare pentru a absorbi energia de la soare si pentru a alimenta peste 3.000 de locuinte.

In ultimul an, proiectul solar a adus beneficii in districtul DeSoto creand peste 400 de locuri de munca noi in timpul construirii instalatiei.

Energia solara fotovoltaica este cat se poate de prietenoasa cu mediul intrucat o astfel de instalatie nu consuma combustibil sau apa si nu produce deseuri.

Parcul solar DeSoto va contribui la evitarea eliminarii in atmosfera a peste 575.000 de tone de gaze cu efect de sera, echivalent cu scoaterea din circulatie a peste 4.500 de automobile zilnic.

In plus, electricitatea generata de aceasta instalatie va reduce consumul de combustibil fosil din Florida cu peste 277.000 de barili.

Foto: ecofriend.org

spot_img

Ultimele știri