Acoperisurile verzi vor impanzi Mexico City

Acoperisurile verzi sunt tot mai raspandite in Mexico City. In ultimii 2 ani, un spital, o gradinita si o cladire guvernamentala si-au inverzit acoperisurile, potrivit cop15.dk.

Exemplul acestora a fost urmat in aceasta sapatmana si de reprezentantii Ministerului mexican al Mediului care au plantat o gradina de cactusi si una de legume pe acoperisul cladirii institutiei.

Aceste gradini reduc poluarea dar si temperatura orasului, absorbind in acelasi timp si dioxidul de carbon emis de vehiculele care circula pe strazile din apropire.

“Cladirile sunt mai recoroase si necesita mai putin aer conditionat sau chiar deloc, in special la ultimul etaj care se afla exact sub gradinile de pe acoperis”, a explicat Maria de los Angeles Islas, director general al Centrului nord-american pentru comunicare si informatii despre mediu.

Caldura provenita de la un acoperis normal poate ajunge si pana la 80 de grade Celsius, insa multumita vegetatiei, temperatura unui acoperis verde este mentinuta la 25 de grade Celsius, a arat Tania Muller, liderul programului de reimpadurire urbana a parcurilor si a rutelor pentru biciclete din Mexico City.

Ministerul Sanatatii a oferit recent autoritatilor din Mexico City acordul de a crea acoperisuri verzi pe 28 de spitale.

Foto: planetpinkngreen.com

spot_img

Ultimele știri