Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Adevarul: Pasarile exotice cumparate cu 138.000 de euro se sufoca in Capitala

Tarcuri, apa murdara si pesti morti reprezinta tratamentul de care au parte lebedele negre, ratele mandarine si gastele de Nil aduse pe lacurile bucurestene. In total 553 de pasari exotice vor pluti pe lacurile din Bucuresti, ca urmare a punerii in aplicare a unui proiect initiat de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Pasarile exotice tinute in tarcurile de pe lacurile Herastrau, Cismigiu sau Bordei trezesc mai degraba mila decat incantarea trecatorilor. Lebedele negre sau albe, ratele mandarine sau gastele de Nil plutesc pe apa statuta din lacuri, ce raspandeste un miros greu, si inoata intr-un spatiu limitat.

In Herastrau, lebedele negre ciugulesc malai sau boabe cu vitamine si beau apa murdara din lacul pe care, nu departe, pluteste un crap mort. Pasarile sunt tinute in tarc si pazite de agenti de paza, care, la orele amiezii, ori stau adapostiti la umbra, ori sunt la masa.

Doi politisti comunitari strabat insa aleile Herastraului, iar despre soarta lebedelor din tarc nu stiu mare lucru. Doar ca mai mor sau se imbolnavesc si sunt rapid inlocuite cu alte exemplare de cei de la firma Aqua Nereida, in a carei proprietate se afla pasarile.

„Sunt de vreo doua luni in tarc, iar de cand le-au adus, unele s-au imbolnavit, dar a venit proprietarul care le-a luat si a adus altele in loc. Au probleme mai ales cu picioarele”, spune unul dintre politistii comunitari care supravegheaza Parcul Herastrau.

Citeste articolul in Adevarul.

spot_img

Ultimele știri