Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Adina Valean: Rosia Montana este cel mai vechi, dar si cel mai nou proiect din Romania

Eurodeputata liberala Adina Valean a apreciat, marti, ca Rosia Montana este "cel mai nou (proiect din Romania, n.red.) pentru ca, asa cum arata expertii, respecta standardele inalte de tehnologie si de mediu" si "cel mai vechi pentru ca treneaza pe hartie de 12 ani", informeaza Mediafax.

"Regret faptul ca, dincolo de expunerea tehnica, infruntarile emotionale ale opozantilor si partizanilor au adus un pic din atmosfera din Romania in Parlamentul European", a spus eurodeputata, apreciind ca proiectul Rosia Montana trebuie sa primeasca un raspuns din partea autoritatilor de la Bucuresti.

"Din punctul meu de vedere, dincolo de emotii, lucrurile sunt simple si tin de aplicarea legii. Acest proiect trebuie sa primeasca un raspuns de la autoritatile romane. Daca este viabil, trebuie sa profitam cat mai curand de beneficii, iar daca nu, raspunsul Romaniei catre investitor trebuie sa fie unul profesionist si in acord cu legea", a spus ea, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Eurodeputata liberala, Adina Valean, membra a Comisiei pentru Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) si a Comisiei pentru Protectiei Mediului, a apreciat ca, in conditiile crizei economice, mineritul revine ca dezbatere importanta pe agenda europeana.

"Mineritul este important pentru viitorul european. Europa are resurse importante de metale si, totusi, Europa importa aproape toate materiile prime de care are nevoie pentru productia interna. Maximizarea exploatarii resurselor proprii este esentiala, in acelasi timp, pentru crearea de noi locuri de munca", a spus Valean.

Adina Valean a apreciat ca proiectele din acest sector pot oferi conditii propice dezvoltarii economice a zonelor vizate, dar doar in conditii de maxima securitate pentru localnici.

"Comunitatile locale si Statele Membre, aflate in permanenta competitie pentru atragerea de investitii si resurse, incearca sa isi valorifice avantajele competitive, iar resursele naturale reprezinta un astfel de avantaj competitiv", a mai spus Valean, la seminarul care a avut ca studiu de caz proiectul "Rosia Montana".

spot_img

Ultimele știri