Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Administratia Rezervatiei doreste o fundatie a Deltei

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) doreste ca organizatiile neguvernamentale sa infiinteze o fundatie pentru a accelera procesul de atragere a fondurilor structurale necesare dezvoltarii durabile a Deltei, informeaza Agerpres.

"Intentia noastra este de a crea o fundatie pentru Delta Dunarii care sa poata atrage fonduri pentru gestionarea acestei arii protejate deosebit de importante si asupra careia se indreapta atentia unui numar tot mai mare de potentiali beneficiari. Ne dorim un fel de coalitie, un parteneriat bazat pe protocoale de colaborare cu organizatiile neguvernamentale", a declarat vineri, in timpul unei intalniri cu reprezentanti ai societatii civile, guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu.

Un argument in plus pentru infiintarea unei fundatii a Deltei adus in discutie de guvernatorul Grigore Baboianu a constat in faptul ca, daca atrag proiecte finantate de Uniunea Europeana, functionarii publici din Administratie nu pot fi remunerati decat daca se suspenda din functia publica.

"Din aceasta cauza, cei care lucreaza intr-o astfel de institutie nu au nici un entuziasm prea mare in a participa la elaborarea aplicatiilor de proiecte. Intr-o fundatie sau o entitate cu personalitate juridica neguvernamentala, s-ar crea premise mai bune pentru ca oamenii acestia sa fie stimulati", a afirmat guvernatorul Baboianu. La randul sau, sefa Serviciului Reglementari si Autorizatii din ARBDD, Cornelia Benea, a mentionat ca in momentul de fata se incearca atragerea mai multor proiecte care sa fie finantate de la bugetul de stat.

"Ne apucam de lucru si ne dam seama cat de greu ne este pentru ca nu poti forta oamenii sa lucreze mai mult decat au capacitatea. Nu le poti spune sa faca ore suplimentare pentru ca nu sunt platiti. In final pot avea satisfactia profesionala, dar asta nu este suficient", a mentionat Cornelia Benea.

Dorinta conducerii ARBDD privind realizarea unui parteneriat intre organizatiile neguvernamentale pentru atragerea de fonduri in vederea dezvoltarii durabile a Deltei Dunarii a fost agreata de participantii la reuniune, care urmeaza sa poarte in continuare discutii cu managerii Administratiei pe aceasta tema.

"Avem 80 de obiective prioritare in Delta Dunarii care pot deveni proiecte pentru realizarea carora asteptam sprijinul oricarei organizatii neguvernamentale ce doreste sa contribuie la dezvoltarea durabila a Rezervatiei", a precizat guvernatorul Baboianu. La intalnirea de vineri organizata de ARBDD au participat reprezentanti ai Centrului de Consultanta Ecologica din Galati, ai organizatiei Mare Nostrum si Club Oceanic din Constanta, ai asociatiei Fiii Deltei din localitatea tulceana Mahmudia, ai asociatiilor Salvati Dunarea si Delta, Prietenii Naturii Romania si WWF.

spot_img

Ultimele știri