Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

AFM prelungeste programul de impadurire a terenurilor agricole degradate

Administratia Fondului de Mediu (AFM) prelungeste sesiunea de depunere a proiectelor din cadrul "Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate", pana la data de 15 octombrie 2009, orele 16:00, informeaza Agerpres.

Decizia apartine sefului AFM, Vlad Marcoci, prin hotararea nr. 238 din 25 septembrie 2009. Initial, se prevedea ca derularea programului sa se realizeze conform Ghidului de finantare, aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului nr. 1090 din 13 august 2009, in cadrul unei singure sesiuni de depunere a proiectelor, in perioada 07 – 21 septembrie 2009.

Suma alocata sesiunii de finantare este de 100,25 milioane lei, iar valoarea maxima ce poate fi acordata unui coordonator este de 5 milioane lei lei. Tot din Fondul de Mediu, sunt alocate circa 92,5 milioane de lei, nerambursabili, pentru o noua sesiune a Programului national de realizare de spatii verzi in localitati. Potrivit site-ului afm.ro, in perioada 21 septembrie – 12 octombrie 2009 sunt asteptate pe adresa Ministerului Mediului dosare din partea solicitantilor.

Conform Ghidului de finantare al Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, programul poate fi derulat anual, in limita fondurilor prevazute cu aceasta destinatie prin bugetul anual de venituri si cheltuieli al AFM si al Fondului pentru mediu, aprobat prin hotarare de Guvern.

Finantarea Programului, aprobat la data de 2 septembrie prin Ordinul 1107/2009, se realizeaza din sumele virate de catre organele fiscale teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, cu titlu de taxa pe poluare pentru autovehicule.

Cuantumul alocat sesiunii de finantare din aceasta toamna este de 92,442 milioane lei, suma care este prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2009 al Fondului pentru mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu Programul se adreseaza autoritatilor publice locale care aplica voluntar in vederea realizarii proiectelor de dezvoltare si modernizare a spatiilor verzi din localitati, precum si infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate sau reabilitarea celor existente. Toti cei care doresc detalii suplimentare pot accesa pagina de Internet a AFM.

Foto: montan.tv
 

spot_img

Ultimele știri