Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Albinelor le place tutunul si cafeaua

Multi oameni adora sa isi inceapa dimineata cu o tigara si o cafea. Se pare ca si albinelor le place acelasi lucru.

Insectele producatoare de nicotina prefera nectarul cu nicotina si cafeina, in locul celui simplu, au descoperit oamenii de stiinta de la Universitatea din Haifa, informeaza Daily Mail.

Nectarul florilor are in compozitie zahar, o sursa de energie pentru potentialii polenizatori. Insa nectarul anumitor specii de plane include si cantitati mici de substante cunoscute ca fiind toxice, precum cofeina si nicotina.

Cercetatorii de la Universitatea din Haifa au studiat daca aceste substante le ademenesc pe albine mai mult. Nicotina se gaseste in special in florile copacilor de tutun, iar cafeina in florile de citrice, mai ales ale grepfruitului.

Oamenii de stiinta le-au oferit albinelor nectar simplu si nectar cu nicotina si cafeina pentru a vedea daca acestea il prefera mai mult pe al doilea. Ei bine au descoperit ca albinele prefera nectarul cu cel mai mare continut de cafeina si nicotina.

Expertii spun ca plantele se folosesc de aceste doua substante pentru a atrage albinele si pentru a face polenizarea mai eficienta.

Foto: dailymail.co.uk

spot_img

Ultimele știri