Americanii construiesc cea mai mare centrala solara in China

Compania First Solar a anuntat marti ca intentioneaza sa construiasca cea mai mare centrala solara din lume in China, potrivit Reuters.

Aceasta va fi prima investitie majora a unei companii americane de utilitati in sectorul energiei regenerabile din China. Potrivit acordului dintre cele doua parti, Fist Solar va construi o centrala cu o capacitate de 2 gigawati, destul cat sa alimenteze 3 milioane de gospodarii chinezesti.

Centrala solara va fi construita in Ordos City, oras din provincia Inner Mongolia. Proiectul face parte din programul guvernului de la Beijing de a genera 10% din necesarul de electricitate din surse regenerabile pana in 2010 si 15% pana in 2020.

O astfel de centrala ar costa 6 miliarde de dolari in Statele Unite, dar constructorii se asteapta la costuri mai mici in China. First Solar este producatorul de module fotovoltaice cu cele mai reduse costuri, la 87 de centi pe kilowat.

Anuntul vine intr-un moment in care industria energiei solare se reface dupa un declin de un an cauzat de lipsa de investitii si de scaderea subventiilor.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri