Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Americanii, "analfabetii schimbarilor climatice"

Ignoranta americanilor in legatura cu schimbarile climatice ar putea fi cauza posibilului esec al eforturilor internationale de a ajunge la un acord de mediu la Copenhaga, o intalnire denumita „cea mai importanta din istoria speciei umane”, arata The Telegraph.

Profesorul John Schellnhuber, unul dintre principalii experti in incalzirea globala din lume, a descris Statele Unite drept „analfabete intr-ale climei”, si a subliniat faptul ca americanii inteleg mai putin efectele schimbarilor climatice decat brazilienii sau chinezii.

Schellnhuber, ce conduce si Institutul pentru Schimbari Climatice de la Potsdam, a declarat ca sansele semnarii unui acord la Copenhaga in decembrie sunt minime, pentru ca tarile bogate ca America nu sunt dispuse sa opereze reduceri ambitioase ale emisiilor de gaze cu efect de sera.

La fel ca expertii din cadrul Grupului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice, Schellnhuber sustine ca emisiile la nivel global trebuie sa scada cu 40% pana in 2020 pentru ca planeta sa nu fie afectata de efecte catastrofale ale incalzirii globale.

Cu toate acestea, Senatul american nu a votat inca nici pachetul de legi pentru mediu prin care emisiile ar scadea cu 20% pana in 2020.

Foto: flickr, universityofcopenhagen’s

spot_img

Ultimele știri