Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Americanii vor curata Marile Lacuri

La un an dupa ce presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a propus un plan pentru curatarea Marilor Lacuri din America de Nord, guvernul american a anuntat planul ecologizarii acestor mari surse de apa pentru industria si agricultura SUA, informeaza Reuters.

Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) va fi cea care va lua masurile necesare ecologizarii Marilor Lacuri. Administratorul EPA, Lisa Jackson, s-a intalnit cu guvernatorii americani pentru a le descrie un plan de actiune ce se va axa asupra eliminarii speciilor invazive, indepartarii agentilor poluanti si remedierii a peste 200.000 de hectare de zone umede apartinand celor cinci lacuri.

”Nu este vorba despre crearea unui nou standard de intretinere a Marilor Lacuri”, a declarat Jackson. “In loc sa diminuam pagubele, noul nostru standard de ingrijire este sa lasam Marile Lacuri intr-o conditie mai buna pentru urmatoarele generatii, decat in cea in care le-am mostenit noi”, a adaugat aceasta.

La sfarsitul anului trecut, Congresul American a autorizat investitia a 475 milioane de dolari in imbunatatirea ecosistemelor din Marile Lacuri care reprezinta 21% din totalul de apa potabila al lumii. Obama a propus la inceputul acestei luni ca inca 300 milioane de dolari sa fie adaugati la acest program.

Aproximativ 60 milioane de dolari vor fi investiti in pescuirea crapului asiatic, o specie invaziva care ameninta industria de pescuit in lacul Michigan.

”Sunt bucuros ca planul este unul de actiune si nu un studiu”, a declarat guvernatorul statului Ohio, Ted Strickland, adaugand ca Marile Lacuri au nevoie de ingrijire imediata.

spot_img

Ultimele știri