Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Animalele de companie vor avea liber la circulatia in UE, din 2011

Animalele de companie, ca si oamenii, vor beneficia, incepand din 2011, de libera circulatie in UE, a afirmat luni, eurodeputata PSD Daciana Sarbu, in plenul Parlamentului European.

Declaratia deputatei europene a avut loc in cadrul dezbaterii raportului de Brun privind cerintele de sanatate animala aplicabile circulatiei necomerciale a animalelor de companie.

"Ma bucur de faptul ca raportul permite statelor membre sa continue testele si masurile de protectie impotriva raspandirii rabiei, contribuind, totodata, la o circulatie libera si sigura a animalelor de companie in spatiul european dupa 2011", a declarat europarlamentarul social-democrat.

Multumiti de hotararea luata in PE sunt si membrii organizatiei pentru protectia animalelor Vier Pfoten care considera ca libera circulatie a animalelor de companie in UE este un lucru firesc.

„Era chiar normal sa se intample cat mai curand acest lucru si salutam gestul doamnei Sarbu. Ni se pare ca asa este si normal, cum avem si libera circulatie a persoanelor sa putem avea aceleasi reglementari si in legea privind protectia animalelor", a declarat, pentru Green Report, Ruxandra Stoica, manager de comunicare in cadrul organizatiei Vier Pfoten.

„In prezent circulatia animelor de companie in UE este permisa atata timp cat stapanii acestora prezinta carnetul de sanatate al animalelor cu analizele si vaccinarile la zi. Acum se urmareste probabil o uniformizare a acestor cerinte pe plan medical pentru animale pentru ca ar fi mai simplu pentru toata lumea cu care noi suntem de acord”, a adaugat aceasta.

Daciana Sarbu considera ca s-a obtinut un compromis bun in privinta liberei circulatii a animalelor de companie in UE si spera ca acest angajament sa fie mentinut.

"Intr-un context mai larg, am primit asigurari scrise ca acest raport nu va constitui un precedent pentru folosirea viitoare a puterilor delegate; in acest fel preocuparile Parlamentului referitoare la crearea unui precedent pentru noua procedura de comitologie sub Tratatul de la Lisabona vor fi luate in considerare", a mai precizat eurodeputata.

Foto: cbc.ca

spot_img

Ultimele știri