Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Animalele domestice din Elvetia ar putea avea avocati

Cum ar fi ca animalele domestice sa aiba dreptul de a fi reprezentate de un avocat in instanta? Ei bine, Elvetia va organiza luna viitoare un referendum pentru ca acest lucru sa devina posibil, potrivit Telegraph.

Acest stat si-a schimbat recent constitutia pentru a asigura protectia “demnitatii” plantelor si a aprobat o lege anul trecut care garanteaza drepturi pentru toate animalele domestice, de la porcusori de guineea, pana la pestisori aurii.

Daca referendumul va fi aprobat in martie, fiecare canton (diviziune administrativa) din Elvetia va fi obligat sa desemneze un avocat care sa reprezinte animalele domestice in fata instantei pentru a le proteja de eventuale abuzuri.

Fermierii si guvernul se opun propunerii care urmeaza a fi votata de natiune dupa ce activistii pentru drepturile animalelor vor colecta suficiente semnaturi pentru supunerea acesteia la vot.

“Avocatii pentru drepturile animalelor sunt inutili”, spun membrii unui comitet compus din mai multe partide politice denumit “No to the Useless Animal Lawyers” Initiative (Initiativa “Nu avocatilor inutili pentru animale”). “Acesti avocati nu pot preveni abuzurile asupra animalelor pentru ca ei intervin abia dupa ce raul a fost savarsit”, mai spun acestia.

Insa Antoine Goetschel, un avocat care in 2007 a fost desemnat “avocatul animalelor” din Zurich, nu este de aceeasi parere. “Oamenii acuzati de cruzime asupra animalelor pot angaja un avocat, insa animalele nu au aceasta posibilitate, iar aici intervin eu”, a declarat Goetschel.

Foto: telegraph.co.uk

spot_img

Ultimele știri