Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Apicultorii britanici au pierdut o cincime din stupi

Crescatorii de albine din Marea Britanie au pierdut o cincime din stupi in iarna care a trecut, potrivit unui studiu recent care a evaluat nivelul daunelor suferite de populatia de albine, informeaza The Telegraph.

Dupa ce, in iarna dintre 2007 si 2008, au pierdut o treime din stupi, apicultorii au primit acum o noua lovitura, din cauza unei combinatii dintre vreme proasta si boli. Chiar daca pierderile din ultimul sezon rece sunt mai mici decat cele din iarna trecuta, ele raman la un nivel dublu fata de cel normal.

Presedintele Asociatiei apicultorilor britanici, Tim Lovett, a explicat ca rezultatele evaluarii subliniaza nevoia unor studii despre cauzele si remediile bolilor de care sufera albinele, pentru ca ele sunt principalul agent de polenizare, ce asigura inmultirea unei treimi din plantele consumate de oameni.

Populatia de albine este in scadere la nivel global, iar specialistii sustin ca este ingrijoratoare rata la care dispar coloniile intregi. Posibilele motive din spatele acestui fenomen sunt prezentate in documentarul „The Vanishing”. Realizatorii sai discuta cu apicultori din diverse tari ale lumii si arata ca monoculturile, un sistem prin care hectare intregi sunt cultivate cu un singur tip de plante, a contribuit la declinul numarului de albine, pentru ca ele nu mai au acces la aceeasi varietate de plante pe parcursul anului.

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri