Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Aproape 100 de voluntari la campania de ecologizare a UNSR

Cei 100 de studenti voluntari ai Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) care au desfasurat in perioada 9 – 14 august, Campania de Ecologizare a raului Jiul de Est – regiunea Petrosani au colectat peste 700 de saci de deseuri, a declarat luni pentru Agerpres, presedintele organizatiei studentesti Ioan Poenaru.

Campania a fost organizata de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, Liga Studentilor Universitatii din Petrosani impreuna cu Universitatea din Petrosani, Asociatia pentru Protectia Consumatorului si Mediului "Green Future" si Sindicatul Studentilor Democrati din Universitatea din Petrosani. 

"Actiunea initiata de UNSR a venit in intampinarea evenimentului din 10 septembrie 2009, cand se vor sarbatori 5 ani de cand raul ‘Jiu curge albastru’. Jiul a fost unul dintre cele mai poluate rauri din cauza efectelor nefaste ale spalarii carbunelui. Voluntarii participanti la actiune au fost dedicati cauzei. Acestia nu au avut limite, intrand chiar in apa pentru a colecta gunoaie. Problema de care ne lovim este ca localnicii nu constientizeaza gradul ridicat de poluare al Jiului de Est, continuand astfel sa arunce resturi menajere pe malul apei chiar in urma noastra. Consideram ca o campanie de informare si de educare a populatiei este strict necesara si speram ca aceasta actiune sa traga un semnal de alarma autoritatilor locale", a aratat Poenaru.

El a spus ca UNSR va continua desfasurarea acestor gen de actiuni, avand ca scop implementarea unei Campanii Nationale de Ecologizare, dorind astfel ca deviza "Orasul tau e casa ta!" sa nu ramana un simplu slogan.

Foto: flytying.ro

spot_img

Ultimele știri