Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pasare rara din Madagascar, declarata disparuta

Corcodelul Alaotra din Madagascar a fost declarat disparut, potrivit ultimelor evaluari ale celor mai rare pasari din lume, anunta BBC News. Pasarea a fost omorata atat de braconaj, cat si de pestii pradatori.

Aceasta specie malgasa, care a trait in regiunea lacului Alaotra, cel mai intins de pe teritoriul statului Madagascar, este prima pasare, din 2008 incoace, despre care s-a confirmat ca a disparut complet.

Pe de alta parte, soarta altor pasari rare, precum botgrosul de Azores si papagalul columbian s-a imbunatatit, spun biologii.

Corcodelul Alaotra era o pasare de marime medie cu aripi mici. Ultima data, cele mai multe exemplare de astfel de pasare (12) au fost vazute in decembrie 1982 in zona lacului Alaotra, iar apoi, in septembrie 1985 au mai fost vazute doua in apropierea orasului Andreba din Madagascar.

Alte pasari asemanatoare corcodelului Alaotra au mai fost vazute in 1985, 1986 si 1988, insa despre acestea sunt doar inrudite cu originalul.

O serie de cercetari efectuate in 1999 si apoi in 2000 nu au mai gasit niciun exemplar de corcodel. De atunci, nicio observatie directa asupra acestei sprcii nu a mai fost facuta, iar sperantele legate de supravietuirea speciei au fost spulberate dupa ce o expeditie recenta in apropierea lacului Amparihinandriamabavy nu a gasit nici urma de corcodei.

Prin urmare, oficialii Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN) au declarat pasarea disparuta pe Lista rosie a pasarilor periclitate.

Foto: bbc.co.uk

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Ultimele știri