Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pasari torturate de unul dintre furnizorii McDonalds (Video)

Gigantul american McDonald’s a anuntat incetarea contractului cu Cargill, unul dintre furnizorii sai de oua, in urma dezvaluirilor facute de organizatia de protectie a animalelor Mercy for Animals, care a dat publicitatii un film cu camera ascunsa, realizat intr-o ferma de pasari din Minnesota.

In film au fost surprinsi angajati ai fermei Sparboe Egg Farms, Minnnesota, SUA, care torturau pasarile ingramadite in custi. Ciocul gainilor era taiat cu o lama inrosita in foc, fara ca acestea sa fie anesteziate in prealabil, scrie site-ul maxisciences.com.

Imaginile arata, de asemenea, cadavre de pasari care zac zile in sir la un loc cu pasarile vii. Multe dintre gaini au infectii la ochi sau pe piele si se scarpina pana la sange.

O secventa denunta comportamentul crud al unor angajati surprinsi in timp ce invarteau o gaina legata cu o franghie.

„Din nefericire, cele mai multe abuzuri pe care le-am semnalat nu numai ca sunt frecvente, dar ele imbraca si haina legalitatii”, a spus Nathan Runkle, presedintele Mercy for Animals.

La randul sau, McDonald’s a reactionat spunand ca „aceste comportamente de o cruzime inimaginabila sunt de neacceptat” si si-a asigurat clientii ca le va cere tutror furnizorilor sai un tratament decent fata de animale.

„Ne asumam responsabilitatea sa luam aceste lucruri in serios”, au mai spus reprezentantii McDonald’s care au anuntat ca le vor cere celor de la Cargill sa nu-i mai aprovizioneze din ferma de pasari Sparboe. Cat despre ferma de pasari incrimnata, 4 angajati au fost concediati, sefii Sparboe declansand si o ancheta interna.

Des volailles torturées chez un fournisseur de… de
Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri