Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pasarile exotice invadeaza Marea Britanie

Marea Britanie va fi invadata de pasari exotice din cauza schimbarilor climatice care determina tot mai multe specii sudice sa zboare inspre nord, informeaza Telegraph.

O echipa de oameni de stiinta din intreaga Europa a descoperit pasari care sunt nevoite sa zboare inspre nord din cauza incalzirii globale. Avand in vedere ca temperaturile vor creste si mai mult, specialistii au avertizat ca multe specii de pasari din Marea Britanie care nu sunt capabile sa isi gaseasca un nou habitat risca sa dispara complet. Printre speciile amenintate se numara gainusa de munte si ciocanitoarea pestrita.

In acelasi timp, noi specii de pasari din Franta si Europa Centrala vor migra in Marea Britanie, punand in pericol pasarile native cu care se vor intrece in cautarea hranei. Speciile care vor invada Marea Britanie in urmatoarele decenii includ pupaza, pasarile mancatoare de albine si pasari colorate care in prezent se gasesc numai in Europa, Africa si in cateva parti din Asia.

Grahame Madge de la Societatea Regala pentru Protectia Pasarilor (RSPB) a spus ca peisajele britanice vor arata complet diferit fata de cum arata astazi. In Regatul Unit unele specii native de pasari vor prospera, in timp ce noi altele noi isi vor face colonii.

Indicatorul pentru schimbari climatice, care arata influenta cresterii temperaturilor asupra a 122 de specii de pasari, a fost adoptata acum de catre Uniunea Europeana ca efect al incalzirii globale.

spot_img

Ultimele știri