Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Patru morti si peste o suta de raniti, dupa cutremurul de ieri din Japonia

Patru persoane au murit iar alte peste 100 ranite, dupa cutremurul cu magnitudinea de 7,1 produs aseara in nord-estul Japoniei, potrivit Agentiei pentru gestionare a catastrofelor si presei, citate de AFP. Este vorba despre acceasi zona devastata in urma cu aproximativ o luna de un cutremur urmat de un tsunami.

O femeie, in varsta de 63 de ani, care era sub asistenta respiratorie, a decedat, in prefectura Yagamata, potrivit Mediafax.

Doi barbati, in varsta de 79 si, respectiv, 85 de ani, au murit, in prefectura Miyagi, potrivit postului de televiziune NHK si agentiei de presa Jiji.

In orasul Tome din prefectura Miyagi, o femeie, in varsta de 83 de ani, a decedat dupa ce a fost internata in spital, a adaugat agentia Jiji, citand un medic.

Numarul de raniti a fost re-evaluat, ulterior, la aproximativ 140, dupa acest cutremur. Seismul a fost identificat ca o replica a cutremurului cu magnitudinea 9, de la 11 martie.

Alerta de tsunami anulata

Cutremurul s-a produs la ora locala 23.32 (17.32, ora Romaniei), la o adancime de 49 de kilometri, potrivit Institutului american de geofizica USGS. Epicentrul acestuia a fost situat in Oceanul Pacific, la 66 de kilometri est de orasul Sendai, in prefectura Miyagi.

O alera de tsunami de pana al doi metri inaltime a fost emisa si ridicata dupa o ora si jumatate, dar, la tarm, nu s-au inregistrat valuri anormal de inalte.

Agentia pentru siguranta nucleara a anuntat ca nicio centrala atomica din regiune nu a suferit pagube. Personalul care munceste la centrala nucleara Fukushima Daiichi (numarul 1) a fost evacuat, ca masura de precautie, catre interiorul insulei.

Aproximativ 3,3 milioane de locuinte au ramas fara electricitate, in regiunea de nord-est, a anuntat compania locala de energie electrica, Tohoku Electric Power.

In cutremurul urmat de un tsunami urias, la 11 martie, s-au inregistrat peste 27.000 de morti si de disparuti, potrivit politiei. 

Raluca Petrescu

Cititi si:

Cel mai mare cutremur din Japonia, dupa 11 martie. Scurgeri de gaze si inundatii in orasul Sendai (Vezi video)

Lucian Biro: "Cutremurul nu va avea urmari asupra centralelor nucleare Ibaraki si Fukushima 2"

Alerta de tsunami in Japonia, dupa cutremurul de 7,4 grade, a fost anulata

spot_img

Ultimele știri