Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Au mai ramas 3.200 de tigri in salbaticie

Tigrul a ajuns in fruntea listei World Wide Fund for Nature (WWF) a animalelor pe cale de disparitie dupa ce oamenii de stiinta au estimat ca doar 3.200 de exemplare mai traiesc in salbaticie, potrivit The Telegraph.

Populatia de tigri a scazut cu 95% in ultimul deceniu. WWF a anuntat ca isi va intensifica eforturile pentru a creste nivelul de constientizare in legatura cu situatia acestor animale. Organizatia va lucra impreuna cu autoritatile pentru a incuraja un management mai durabil al padurilor.

„Pentru a salva tigrul trebuie sa ii salvam habitatul, care adaposteste si alte specii amenintate cu disparitia”, a explicat Diane Walkington, expert WWF. Cererea de blana de tigru face ca acestia sa fie vanati in continuare de braconieri. Trei dintre cele noua subspecii, tigrul de Bali, cel Caspian si de Java, au disparut deja.

Anul 2010 a fost desemnat Anul International al Biodiversitatii de catre Natiunile Unite si este in acelasi timp anul chinezesc al tigrului. Pe lista WWF a animalelor pe cale de disparitie se mai afla tonul rosu si testoasa cu spatele acoperit cu piele.

Foto: The Telegraph

spot_img

Ultimele știri