Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Australienii sunt noii campioni mondiali la CO2

Australia a luat locul Statelor Unite ca cel mai mare poluator pe cap de locuitor din lume, arata un studiu realizat de consultantul britanic de risc, Maplecroft, relateaza cop15.dk.

Australienii au intrecut americanii la poluare, devenind cei mai mari producatori de dioxid de carbon din lume. Studiul arata ca in Australia totalul emisiilor anuale de gaze cu efect de sera pe cap de locuitor este de 20,58 tone, cu aproximativ 4% mai mult decat in SUA.

Canada, Olanda si Arabia Saudita sunt urmatoarele state in top cinci cei mai mari poluatori pe cap de locuitor din lume. Cu toate acestea, China ramane cel mai mare emitator de gaze cu efect de sera din lume, insa in general, nu pe cap de locuitor, urmat imediat de SUA.

Australia are costuri mari de transport pentru bunuri si oameni din cauza suprafetei intinse a tarii si a izolarii. Statul a promis ca isi va reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 25%, pana in 2020.

Cu toate acestea, legislatia de comercializare a carbonului a fost anulata in Senat luna trecuta, lasand tinta emisiilor in indoiala.

Foto: smh.com.au

spot_img

Ultimele știri