Autoritatile de mediu din UE isi armonizeaza politicile la Sibiu

Autoritatile romane de mediu vor incerca sa imbunatateasca modul in care directivele UE se aplica in Romania, in special cele privind eliberarea de autorizatii si modul in care se inspecteaza, in cadrul conferintei europene ce incepe miercuri la Sibiu.

Peste 200 de reprezentanti ai institutiilor de mediu din Europa, printre care se vor afla oficiali ai Comisiei Europene si ai Ministerelor de Mediu din toate tarile UE, vor participa intre 23 si 25 septembrie 2009 la Sibiu la forumul european avand ca tema implementarea legislatiei de mediu.

Silvian Ionescu, comisarul sef al Garzii Nationale de Mediu a explicat pentru Green Report ca masa rotunda centrala, ce se va desfasura pe 24 septembrie pe tema “better regulation”, este punctul central al conferintei pentru autoritatea pe care o conduce.

“Probabil ca la Sibiu se va incerca prima oara o discutie deschisa pe armonizare , cu o amenda maxima la 200.000 de euro si cu o pedeapsa penala de pana la 11 ani”, a mai precizat Silvian Ionescu.

Garda de Mediu a acordat in acest an, pana la 31 august, amenzi in valoare de 11 milioane de euro, suma ce, potrivit comisarului sef, nu poate fi comparata cu amenzile altor tari UE, pentru ca “nu avem aceleasi valori deocamdata”.

Evenimentul intitulat „Conference on Implementation and enforcement of environmental legislation” este organizat de Comisia Europeana si Garda de Mediu cu sprijinul IMPEL (reteaua europena a institutiilor cu atributii de implementare si control in domeniul protectiei mediului).

Mesele rotunde de la Sibiu vor avea ca subiect schimbarile climatice, biodiversitatea, poluarea si “better regulation”. IMPEL este un organism sub coordonarea Comisiei Europene, iar deciziile luate la conferinta de spatamana aceasta vor fi discutate mai departe in cadrul executivului comunitar.

Foto: Green Report

spot_img

Ultimele știri