Backstreet Boys mobilizeaza tinerii inainte de COP15

Backstreet Boys va concerta pe 7 decembrie la Copenhaga in fata a sute de tineri. Evenimentul va coincide cu ziua deschiderii Conferintei ONU privind schimbarile climatice, anunta un comunicat din partea Comisiei Europene.

Acesta este cel de-al treilea si ultimul concert din cadrul campaniei "Play to Stop – Europe for Climate" organizata de Comisia Europeana si MTV Networks International.

„Imi exprim speranta ca liderii mondiali sa incheie un acord global corect si ambitios care sa ne orienteze intr-un mod hotarat pe calea dezvoltarii durabile. Datoram acest lucru copiilor nostri si generatiilor care vor urma”, a declarat Margot Wallstrom, vicepresedinte al Comisiei Europene.

Lansata in iulie 2009, campania „ Play to Stop ” se desfasoara in 11 state membre ale UE si se constituie din videoclipuri, transmisiuni pe internet, jocuri si materiale editoriale privind schimbarile climatice, precum si trei concerte ale unor mari vedete internationale.

Dupa concertele Moby de la Stockholm din 20 august si Editors de la Budapesta din 19 septembrie, ultimul concert din cadrul campaniei „ Play to Stop ” ii prezinta pe Backstreet Boys.

Campania vizeaza sensibilizarea tinerilor cu privire la pericolul schimbarilor climatice si la importanta pregatirii unui raspuns la nivelul Uniunii Europene inainte de Conferinta ONU privind schimbarile climatice.

„Nicio tara nu va fi crutata de efectele schimbarilor climatice, iar generatiile viitoare vor fi cele mai afectate”, a declarat Antonio Campo Dall’Orto, vice-presedinte executiv al Music Brands, pentru MTV Networks International.

„Iata de ce MTV considera ca este fundamentala comunicarea pentru a transmite informatii privind gravitatea problemei si pentru a combate comportamentele care agraveaza situatia in ceea ce priveste schimbarile climatice. Suntem mandri sa putem sprijini activitatile UE in favoarea mediului prin campania sa ‚Play to stop – Europe for Climate’ ”, a mai spus Campo Dall’Orto.

Pe perioada campaniei, tinerii sunt incurajati sa faca schimb de opinii privind schimbarile climatice si modul de protejare a mediului pe situl web al campaniei „ Play to Stop ” www.mtvplay4climate.eu.

Campania „ Play to Stop – Europe for Climate ” se desfasoara in Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, Romania, Suedia si Regatul Unit. Cele 11 tari vizate sunt reprezentate de celebritati in calitate de ambasadori nationali care promoveaza eforturile impotriva schimbarilor climatice.

Printre acestia se numara jucatoarea de tenis bulgara Magdalena Maleeva, cantareata ceha Aneta Langerová, cantareata daneza Anna David, actorul francez Paslac Légitimus, actorul german Tobias Schenke, campionul maghiar la aerobic Attila Katus, vedeta italiana de televiziune Paola Maugeri, prezentatorul polonez Michal Piróg si activistul pentru mediu roman Serban Miron Copot.

Serban Copot, solistul formatiei Animal X si presedinte si membru fondator al Asociatiei Generatia Verde canta alturi de Moby in cadrul campaniei “Play to Stop – Europe for Climate”, iar primul concert a avut loc in august la Stockholm.

Obiectivul Conferintei ONU de la Copenhaga din decembrie este de a realiza un nou acord mondial privind schimbarile climatice pentru a continua Protocolul de la Kyoto, care expira in 2012.

Este necesar sa se actioneze rapid: destabilizarea climatului constituie deja o realitate; orice amanare a realizarii acordului va intarzia inevitabil actiunile la nivel mondial, va accentua efectele negative ale schimbarilor climatice si va creste costurile interventiilor corectoare.

Foto: myplay.com

spot_img

Ultimele știri