Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Barroso: Negocierile de mediu sunt aproape de impas

Negocierile pe tema schimbarilor climatice din cadrul ONU sunt „periculos de aproape de impas”, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, citat de Reuters.

Presedintele CE va provoca tarile aflate in curs de dezvoltare sa isi reduca emisiile pentru a obtine sprijin financiar de la statele puternic industrializate.
„Mesajul Europei catre statele in curs de dezvoltare este ca daca sunt serioase in privinta reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, le vom ajuta”, a declarat Barroso in cadrul Consiliului pentru Relatii Externe de la New York.

„Ecuatia este simpla: niciun ban, nicio actiune! Insa lipsa actiunilor va insemna ca nu vor primi niciun ban”, a adaugat Barroso.

Discutiile pentru un acord care sa inlocuiasca Protocolul Kyoto, care expira in 2012, au ajuns intr-un punct mort din cauza neintelegerilor legate de reducerile de emisii pe care trebuie sa le urmareasca statele bogate si de ajutoarele pe care statele in curs de dezvoltare ar trebui sa le primeasca.

Peste 190 de tari sunt asteptate in decembrie la Copenhaga pentru a lua parte la discutiile ONU pe tema schimbarilor climatice, pentru a ajunge la un nou acord de mediu.
 

Foto: delalb.ec.europa.eu

spot_img

Ultimele știri