Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Basescu cere reexaminarea modificarii OUG privind Fondul de mediu

Presedintele Traian Basescu a trimis, vineri, Parlamentului, o cerere de reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 25/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, informeaza Agerpres.

Legea aduce modificari si completari dispozitiilor legale referitoare la atributiile Administratiei Fondului pentru mediu si la utilizarea sumelor provenind din Fondul pentru mediu. "Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, pentru care Guvernul Romaniei si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului, la data de 15 septembrie 2009, contine, la randul sau, dispozitii care modifica si completeaza in mod diferit aceleasi prevederi ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005.

Aceasta lege se afla in momentul de fata la Curtea Constitutionala, pentru verificarea constitutionalitatii", se arata in motivarea cererii de reexaminare. Administratia Prezidentiala mentioneaza ca, avand in vedere aceste aspecte, "pentru coerenta legislativa si pentru a evita confuziile create de modificarea succesiva a legislatiei privind Fondul pentru mediu" considera necesara corelarea dispozitiilor acestei legii cu ale celei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. Legea privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 25/2008 a fost adoptata de Parlament pe 8 septembrie si transmisa spre promulgare pe 21 septembrie.

Foto: afm.ro

spot_img

Ultimele știri