Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

„One love festival” dedicat naturii

Deseuri reciclate si informatii despre ecologie si importanta respectarii naturii pentru public. Asa se va desfasura festivalul „One Love Festival”, organizat de Kaya Foundation, in perioada 4-6 septembrie in Parcul Natural Comana.

Solutiile pentru reciclarea deseurilor vor fi oferite de catre asociatia Eco Assist. „Organizatorii au cautat sprijinul unei organizatii seriose de mediu, ca sa se asigure ca vor face treaba serioasa. Prin campaniile noatre, am strans, pana acum, peste 1.500 de saci de gunoi din rezervatii naturale din toata tara”, explica Liana Buzea, presedintele Eco Assist.

Astfel, pe parcursul festivalului, aproximativ 30 de voluntari EcoAssist vor imbina doua proiecte: in timpul zilei vor ecologiza zone din Parcul Natural Comana, iar in timpul serii, se vor asigura ca participantii festivalului respecta cosurile de gunoi si colecteaza selectiv ambalajele. De asemenea, programul voluntarilor va cuprinde si o expunere in fata participantilor despre activismul ecologic.

"Promovam un stil de muzica si de viata care, printre altele, presupune si o comunicare directa cu natura si un respect pentru mediul inconjurator", spune Robert Zaharia, membru Kaya Foundation.

Balta Comana, a treia zona umeda din Romania dupa Balta Mica a Brailei si Delta Dunarii si a doua ca biodiversitate dupa Delta Dunarii, gazduieste 141 specii de pasari si 13 specii de pesti, din care doua, tiganusul si cleanul de Comana, se gasesc doar aici.

"Vrem sa promovam parcul pentru ca este un loc minunat. Nu vrem sa o ia pe un drum gresit si sa ajunga destinatia gratarelor de duminica, asa cum a inceput deja sa fie. Sunt cateva proiecte in desfasurare, in parteneriat cu Comisia Europeana, pentru amenajarea rezervatiei. Noi vrem sa tragem un semnal de alarma asupra parcului, sa pastreze directia buna", spune Razvan Constantinescu, membru Kaya Foundation.

Printre artistii care vor urca pe scena festivalului se numara Aba Shanti I, Big Bud & Mike Romeo, Jah Militant Sound System & Jah Tool, Samity meets NRG-D, Mistah Dundeen si Raizah.

Text: Green Report / Loredana Pana

Foto: onelovefestival.wordpress.com

spot_img

Ultimele știri