BenQ lanseaza monitoare ecologice cu LED-uri

BenQ anunta lansarea unor monitoare ecologice cu iluminare prin LED-uri. Comania aduce pe piata un model 24 inci cu LED, primul monitor de 21,5 inci cu LED, modelul Full HD cu rezolutie de 1080p V2400 Eco si modelul V2200 Eco cu rezolutie Full HD de 1080p, informeaza un comunicat din partea BenQ.

„Lansarea celor doua noi produse reprezinta doar primul pas pe care BenQ il face spre un portofoliu amplu de monitoare cu LED, avand convingerea ca iluminarea prin tehnologia LED va seta noi standarde in domeniul IT, la fel cum tehnologia LCD a transformat industria monitoarelor”, se precizeaza in comunicat.

Modelele Eco V2400 si V2200 folosesc cea mai noua tehnologie de iluminare a ecranului, tehnologia LED (light-emitting diode) care prezinta avantaje evidente in afisarea unor imagini excelente, protejarea mediului si reducerea consumului de energie electrica.

In plus, tehnologia LED permite afisarea clara a imaginilor imediat dupa ce monitorul a fost pornit. Ambele noi modele din Seria V dispun de modul „Eco” pentru un consum de energie mai mic de 30%, fara a compromite calitatea vizuala.

„Eforturile noastre se concretizeaza in angajamentele pe care ni le asumam fata de utilizatori, fata de planeta, fata de viata. Toate aceste angajamente se regasesc in noile modele din Seria V Eco – de la componente la aspectul produsului si in final la ambalaj, fiecare stadiu respecta cele mai exigente standarde pentru protejarea mediului.”, declara Dragos Salamac, team leader BenQ pentru Romania.

Panourile cu LED ale Seriei V Eco sunt eficiente din punct de vedere al energiei electrice si nu contin mercur, consumand cu aproximativ 36% mai putin curent electric decat monitoarele traditionale CCFL.

In plus, noile modele sunt mai usoare (-14,6%) si mai subtiri (-21,2%) decat monitoarele CCFL cu dimensiuni asemanatoare ale ecranelor, permitand o economie a ambalajului (+56%) si o livrare mult mai eficienta.

O atentie deosebita este acordata si procesului de ambalare pentru o cat mai buna protejare a mediului: consum redus de hartie, materiale 80% reciclabile, carton 80% reciclabil, imprimare pe carton cu un consum de cerneala din soia cu 70% mai mic.

De asemenea, ghidul pentru instalare rapida este imprimat pe ambalajul de carton, eliminandu-se brosurile aditionale. BenQ a renuntat si la pungile din plastic greu de reciclat.

Mai mult decat atat BenQ revigoreaza designul modelelor Eco V2400/2200 cu o noua carcasa alba care simbolizeaza puritatea produsului si aspiratiile BenQ pentru o natura cat mai curata.

Carcasa este compusa din plastic reciclabil in proportie de 28%, care corespunde celor mai inalte standarde impuse de EPEAT (program al Green Electronics Council) si PC3R (organizatie ce promoveaza refolosirea, reducerea, si reciclare PC-urilor si a monitoarelor).

Logo-ul BenQ si marcajele de pe butoane sunt gravate, asigurand un proces simplificat de reciclare a produsului. Suportul rotund multifunctional completeaza stilul avangardist al modelelor Eco V2400/V2200, proiectat la baza monitorului pentru a oferi un bun suport pentru carti de vizita sau chiar pentru un mic ghiveci cu flori.

Pretul recomandat pentru V2400 Eco este de 1.199 lei, cu TVA inclus.

Foto: BenQ

spot_img

Ultimele știri