BEST Green Week, educatie in tehnologia verde

Organizatia BEST Bucuresti (Board of European Students of Technology) lanseaza BEST Green Week, un eveniment international centrat in jurul protectiei mediului si educatiei ecologice. Conferinta urmareste educarea tinerilor pe tema tehnologiilor verzi si promovrea valorilor culturale europene.

Evenimentul se va desfasura in perioada 3-11 octombrie, in cadrul Universtitatii Politehnica Bucuresti. Cei 30 de participanti vor putea promova spiritul ecologic in comunitatile locale din care fac parte si vor fi motivati sa isi insuseasca un mod de viata “eco-friendly”.

BEST Green Week va gazdui pe 6 octombrie grupuri de discutie pe tema dezvoltarii durabile. In plus, participantii vor vizita centrul REMAT unde li se va prezenta procesul prin care trec masinile din programul “Rabla” si impactul lui asupra mediului. Ei vor ecologiza o regiune din Sambata de Sus si vor construi, cu ajutorul deseurilor, propria creatie pe tema dezvoltarii durabile.

Organizatia non-guvernanmentala BEST ofera oportunitati de dezvoltare pentru studentii din invatamantul tehnic superior inca din 1989. Ea este alcatuita din 82 de grupuri locale din 31 de tari europene, grupate in noua regiuni, adica un total de 82 de universitati tehnice. BEST Bucuresti face parte din regiunea central-sudica, alaturi de alte 5 grupuri locale: Belgrad, Brasov, Nis, Novi Sad, Sofia.

BEST Bucuresti organizeaza si un targ al locurilor de munca pentru studenti, JobShop, intre 15 si 19 martie 2009 si BEST Engineering Competition, un concurs pe teme de team-design si studii de caz.

Foto: gogreenhomemakeover.com

spot_img

Ultimele știri