Biocombustibil din curmale putrezite

Curmalele sunt cea mai recenta sursa de biocombustibil pentru irakieni. Premierul Irakului, Nuri al-Maliki, a aprobat un proiect de producere a biocombustibilului din aceste fructe, relateaza Reuters.

Proiectul apartine comaniei Emirati si consta in producerea biocarburantului din curmale pe care fermierii nu le pot exporta din cauza ca incep sa putrezeasca. Produsul obtinut va fi utilizat mai intai in tara, urmand ca mai apoi sa fie si exportat.

„Acest proiect va ajuta economia Irakului prin incurajarea fermierilor sa extinda plantarile de curmali”, a declarat un purtator de cuvant al premierului irakian.

Irakul detine al treilea cel mai mare rezervor de petrol din lume, insa sectorul sau agricol, care decenii de-a randul a suferit din cauza izolarii si razboiului, este primul care trebuie revitalizat.

Seceta si problemele precum nivelul crescut de sare in sol, irigatii putine si lipsa semintelor si a ingrasamintelor a determinat dependenta ridicata a Irakului de importul de cereale. Autoritatile statului sunt dispuse sa faca orice pentru cresterea productivitatii agricole.

Irakul a fost odata un important furnizor de curmale al lumii, insa in prezent statul export cantitati mult mai mici.

Foto: thenutfactory.com

spot_img

Ultimele știri