Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Blair lauda progresele Chinei in stoparea schimbarilor climatice

Fostul prim ministru al Marii Britanii, Tony Blair, a declarat joi ca China a facut progrese importante in lupta impotriva schimbarilor climatice si a cerut o cooperare internationala mai eficienta in aceasta problema, informeaza agentia Xinhua.

“O parte importanta a solutiei pentru tratarea schimbarilor climatice si pentru a opera reducerile necesare ale emisiilor de carbon vor fi noile tehnologii. China joaca deja un rol important in producerea si consumarea acelor tehnologii”, a declarat Blair intr-o conferinta de presa sustinuta pe durata vizitei sale la Beijing.

Fostul premier britanic este si initiatorul organizatiei non-guvernamentale de mediu Climate Group, iar declaratiile sale au venit dupa lasarea raportului "China’s Clean Revolution II: Opportunities for A Low Carbon Future". Potrivit documentului, China se numara printre principalii producatori de vehicule electrice, turbine de vant, panouri solare si aplicatii eficiente din punct de vedere energetic, ce sunt insotite si de politici guvernamentale ambitioase.

Pachetul de stimulare in valoare de 585 de milioane de dolari al guvernului de la Beijing a impulsionat dezvoltarea sustenabila. Saptamana trecuta, executivul chinez a cerut tuturor guvernelor locale sa aiba in vedere initiativele legate de schimbarile climatice in dezvoltarea de politici economice si sociale.

„China a demonstrat ca are capacitatea si determinarea necesare pentru a obtine tranzitia rapida si pe scara larga catre tipuri de constructie, de productie si de consum cu emisii reduse de carbon”, a declarat Blair, adaugand ca efectele acestei politici pe termen lung vor fi extraordinare.

Foto: Xinhua

spot_img

Ultimele știri