Britanicii isi reduc emisiile doar pe bani

Britanicii sunt nemultumiti, cinici si dezinteresati cand vine vorba despre schimbarile climatice, arata un raport al Institutului pentru Cercetarea Politicilor Publice (IPPR). Din aceasta cauza guvernul si companiile au o misiune foarte grea in a-i convinge pe acestia sa-si schimbe obiceiurile privind consumul de energie in locuinte, noteaza The Ecologist. VEZI STUDIUL

Cea mai eficienta modalitate de a-i determina pe britanici sa participe la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera la nivel national este de a le arata ca adoptarea practicilor verzi inseamna economii la bugetul familiei. Autorii raportului precizeaza ca daca britanicii nu sunt convinsi sa-si reduca amprenta de carbon acasa, tintele nationale de reducere a emisiilor nu pot fi atinse.

“Succesul depinde de convingerea consumatorilor ca prin adoptarea unui stil de viata cu nivel scazut de carbon pot economisi bani si pot prelua controlul intr-o lume haotica, si ca pot face lucrul corect fara sa fie ecologisti”, a declarat directorul IPPR Simon Retallack.

“Daca reusim asta, impreuna cu adoptarea de strategii care sa asigure ca optiunile eco sunt accesibile ca bani, atractive si vizibile vom face un progres semnificativ spre mobilizarea puterii consumatorilor in lupta impotriva schimbarilor climatice”, a adaugat acesta.

 

spot_img

Ultimele știri