Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Bucurestenii au dormit in Parcul Carol pentru clima

Aproximativ 20 de tineri in pijamale s-au strans luni pe scarile mausoleului din Parcul Carol pentru a trage un semnal de alarma asupra pericolului incalzirii globale. Flashmob-ul organizat in cadrul campaniei globale Wake-up Call, simultan cu alte manifestari asemanatoare din alte tari ale lumii, a durat cinci minute, dupa care ceasurile desteptatoare au inceput sa sune.

Dupa ce si-au oprit alarma, tinerii i-au indemnat pe cei prezenti "sa se trezeasca si sa fie activi".

"Am vrut sa ne alaturam miscarii Wake-up Call, care lupta impotriva incalzirii globale si a schimbarilor climatice. Vrem ca liderii lumii sa ia actiune si sa sustina protocolul post Kyoto, iar pentru acest lucru trebuie si putina implicare din partea fiecaruia dintre noi", a declarat pentru Green Report Raluca Dan, una dintre organizatoarele Flashmob-ului.

Scopul actiunii a fost de a atrage atentia autoritatilor pentru a lua masuri concrete de combatere a incalzirii globale. Tinerii sunt la prima actiune de acest gen, insa au declarat ca urmeaza sa mai organizeze si alte evenimente prin care sa atraga atentia publicului asupra schimbarilor climatice.

Deoarece Flashmob-urile sunt actiuni neanuntate, organizatorii nu au avut parte decat de cativa spectatori. "La viitoarele actiuni vom incerca sa mergem intr-un loc mai aglomerat sau sa anuntam, dar intr-un mod in care nu stricam surpriza", a adaugat Raluca Dan.

Evenimentul se inscrie in campania globala Wake-up Call care se desfasoara simultan in 118 tari. In Romania au mai avut loc patru astfel de actiuni, in Brasov, Iasi si Cluj, in timp ce in Statele Unite au fost organizate 500 de Flashmob-uri, toate la ora locala 12:00.

Text de Carmen Albisteanu

Foto: Green Report

 

 

spot_img

Ultimele știri