Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Budistii din Himalaya taie mii de copaci anual in scopuri religioase

Mii de copaci tineri vor fi taiati anual in Bhutan pentru confectionarea steagurilor de rugaciune, au anuntat autoritatile statului asiatic, informeaza Reuters.

Initiativa este parte a datoriei guvernului din Bhutan de a aduce fericire in stat (Gross National Happiness), insa aceasta ameninta grav vegetatia luxurianta a regatului din Himalaya.

Budistii din Himalaya pun steaguri de rugaciune pentru a le aduce noroc sau pentru a ajuta mortii sa isi gaseasca drumul potrivit in viata de apoi. Conform obiceiului, cu cat sunt puse mai multe astfel de steaguri, cu atat mai bine. Calugarii budisti spun ca pentru acest lucru trebuie folositi copaci tineri de fiecare data.

“Daca refolosesti un steag vechi, inseamna ca nu depui niciun efort, ceea ce inseamna ca meritul castigat este compromis”, a explicat Lopon Gyem Tshering, un calugar budist.

Nereusind sa isi convinga cetatenii sa treaca de la lemn, la otel pentru steagurile de rugaciune, guvernul ultimului regat budist din muntii Himalaya a propus bambusul ca alternativa la copacii tineri.

Constitutia regatului Bhutan, care plaseaza fericirea nationala (Gross National Happiness) mai presus de orice, stipuleaza ca statul trebuie sa detina cel putin 60% de teren forestier.

In Bhutan au fost taiati aproximativ 60.000 de copaci intre iunie 2007 si iulie 2008, doar pentru steaguri de rugaciune, au aratat datele oficiale, iar consumul pe cap de locuitor creste la aproximativ 700.000 de copaci.

Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri